Hé Jorien,

Leuk dat je m’n sollicitatiepagina bekijkt! 

Ik zal me even voorstellen: mijn naam is Wouter Klöpping, 33 jaar uit Rotterdam. Al meer dan 8 jaar ben ik als freelancer en co-founder bezig met het creëren van WordPress websites en animaties voor zowel grote en kleine bedrijven. Ik kijk met veel plezier terug op mijn ZZP bestaan. 

Nu is het tijd voor een nieuw avontuur. Ik wil daarom solliciteren op de Online Visual Designer positie bij Dialog.

Laten we binnenkort een keer een kopje koffie drinken?

CV:

Waar ik veel ervaring mee heb:

Producten waar ik veel mee werk:

Werk Ervaring

Educatie

Hobby's

Motivatie:

Waarom Dialog?

Ik kan me helemaal vinden in de werkzaamheden binnen in de vacature. Wat voor mij belangrijk is, is de variatie.

Ik zag dat er specifiek word gezocht naar ervaring in Elementor. Ik werk zeer graag met Elementor 🙂

Verder heb ik ook veel plezier en kunde in het maken van animaties in combinatie met videobewerking.  

Deze twee specifieke activiteiten doen mijn hart sneller kloppen. Dat is precies waar ik naar op zoek ben in een baan. De variatie om mijn talenten op beide kanten te benutten.

Wat ik zoek in een baan:

Om in een informele cultuur te zitten die nieuwsgierig, sociaal en behulpzaam is. Om elkaar te motiveren, ondersteunen en het beste uit elkaar te halen. Een plek waar ik graag naar toe ga, om gewoon lekker te kunnen werken aan leuke projecten! Liefst met uitstekende koffie.

Waarom de switch naar een baan?

Na vele jaren als freelancer door het leven te gaan heb ik gemerkt dat werken in een team mij het meeste werk geluk brengt.

Het lijkt me fijn om in een klein tot middel groot team te werken. Om mee te kunnen denken en invloed te hebben op het bedrijf waar ik voor werk. 

Mijn werkfilosofie:

Je kunt alles maken, en zo niet, dan kan je het leren. 

Relevante skills:

WordPress & Elementor

Al meer dan 8 jaar werk ik met WordPress. De eerste 4 jaar daarvan werkte ik met WPBakery. De 4 jaar daarna heb ik veel ervaring met Elementor opgedaan. In het begin werkte ik vooral vanuit templates, maar later ben ik me in custom sites gaan specialiseren voor unieke webdesigns. Hierbij maak ik gebruik van Adobe XD die ik dan later omzet in Elementor.

Ik let altijd op SEO optimalisatie en gebruik Yoast voor Google vriendelijkheid. 

Heb ook verschillende Woocommerce webshops gemaakt die ik helemaal kan instellen. Denk aan: betalingssystemen (Mollie integratie), belasting instellingen, verzendkosten opties, custom mail designs voor facturen en koopbevestigingen en natuurlijk een mooi shop design die past in de huisstijl. 

Kan ook websites migreren via FTP en ben bekend met database migraties via MySQL. SSL certificaten instellen is voor mij de standaard. Ik zorg er verder ook voor dat elke site voor zowel mobiel als tablet geoptimaliseerd is.

Voor complexere onderdelen op een website maak ik vaak gebruik van de Jet Plugins van Crocoblock (denk aan booking & reserverings systemen). Via HTML en CSS kan ik eventueel nog het een en ander aanpassen daar waar nodig.

After Effects & Premiere Pro

Nog voordat ik websites ging maken, was ik op mijn 14e al bezig met het maken van digitale video’s. After Effects heb ik meer dan 10 jaar ervaring mee. Het is een van de meest complexe en tegelijkertijd ook het meest fascinerend stuk software dat ik ken. 

Ik gebruik After Effects in combinatie met Premiere pro om explainer video’s te maken. Hierbij maak ik gebruik van illustraties om een bepaald concepten of ideeën uit te leggen.   

Ook maak ik vaak video graphics elementen die een video verduidelijken. Denk hierbij aan titel animaties, logo animaties, lower thirds, tracking shots, overgangen, etc. 

Verder heb ik ook ervaring met web animaties (Lottie). 

Meest recente klus:

Whalepoo Seamulation

Wist je dat de poep van één walvis evenveel CO2 kan absorberen als 1500 bomen?

Het doel van deze Seamulation is om je te laten ervaren wat de rol van walvissen is voor ons allemaal.

Als onderdeel van een klein team hebben we met WordPress en Elementor een interactieve simulatie gemaakt over de invloed van de mensheid op de Noordzee.

Ik heb gewerkt aan de algehele backend en frontend structuur van de simulatie, het maken van de vele animatie video’s en de huisstijl.

Play Video

(Deze promotie trailer heb ik ook gemaakt.)

Andere websites:

Loes Janssen

Jasper Bruijns

Get Fit By Max

Eve & Eve

Mötion Design

Erasmus MC Rotterdam

Play Video
Play Video
Play Video
Play Video

Wat anderen over mij zeggen:

sietske
“Wouter dacht goed mee met wat ik als ondernemer met mijn website wil uitstralen. Hij maakte van mijn ‘oneliner’ ‘jouw verhaal als sterke taal’ een interactieve eyecatcher op mijn website. Daarnaast is Wouter gewoon een heel fijn, creatief en integer mens waarmee het leuk is samen te werken. Dankjewel Wouter!”
Sietske Beurskens
Copywriter
Jasper Bruijns
“Wouter heeft ver boven verwachting geleverd. Hij stond gedurende het proces altijd open voor nieuwe ideeën, zijn visie is inspirerend en had altijd hele praktische tips. Een geweldige sparringpartner! Wouter schakelde altijd snel en de technische ondersteuning was ‘Top Notch’!”
Jasper Bruijns
Director of Photography
Maren Gedenk
“Het was heel fijn om met Wouter samen te werken. Hij heeft veel oog voor de visuele kant van een website en zorgt ervoor dat elk detail klopt. Wouter is vakkundig, scherp en geduldig. Hij kan goed uitleggen wat de mogelijkheden zijn en adviseert op een duidelijke en inzichtelijke manier. Echt een aanrader!”
Maren Gedenk
Producer
Max Kartner
“Wouter is kundig in wat hij doet en heeft voor mij een website style gecreëerd die onmiskenbaar ook wordt doorgevoerd in videos die ik samen met hem heb opgenomen. In een tijd waar veel mensen op Social media zitten, helpt Wouter je om die aandacht om te zetten naar bezoekers op je website. De samenwerking met Wouter heeft geleid tot positieve reacties van bestaande klanten en tevens ook tot een vergroting van mijn klandizie. In deze lastige tijden waarin mijn branche erg geraakt is door Corona kan ik zelfs zeggen dat Wouter mij mede door deze crisis geholpen heeft. Als ik zijn service mag beschrijven is het in één woord: top!”
Max Kartner
Personal Trainer
Roos Breukel
“Samen met Wouter heb ik animaties geproduceerd voor o.a. het Erasmus Medisch Centrum. Het was soms best een puzzel hoe we bepaalde zaken uit moesten leggen. Wouter heeft de complexe inhoud op creatieve wijze vormgegeven. De opdrachtgever én de patiënten zijn enthousiast over de animaties.”
Roos Breukel
Concept, Script, Regie
Loes Janssen
“Wij werken regelmatig samen met Wouter voor het maken van animaties over onze live action beelden. Hij is flexibel, snel, empathisch en creatief. Wouter denkt zowel mee over de vorm als over de inhoud. Hij is altijd op de hoogte van trends en komt vaak met initiatief om nieuwe dingen uit te proberen. Wouter is klantgericht, maar durft ons ook mee te laten bewegen in een andere denkrichting. Een hele fijne sparring- en samenwerkingspartner!”
Loes Janssen
Documentairemaker

Nieuwsgierig geworden?

Zet de koffie maar alvast klaar. Mijn mail is: wouter@klopping.nl

Bedankt voor het lezen en hopelijk tot snel!